July 2013

La Coulée Verte, Carpentras


The "Green Valley" is part of an urban project that, as a whole, consigns a more dynamic city life. The "Coulée Verte" guarantees high quality standards of services, where the structures that allow you to fully maximize the stunning views of Mont Ventoux, the Dentelles and the Porte d'Orange, with the town of Auzon at the level below.

The first step of the project involved the creation of a "green dome" over the Fenouil parking, with Mediterranean plants and pedestrian paths located at different levels.
Two transparent glass elevators have been installed to have access to the three levels: covered parking, Esplanade and Boulevard du Maréchal Leclerc.
Descending to Auzon, the atmosphere, surrounded by flora, becomes more and more familiar, with children parks and benches for resting.

MÂT BALANCIER special edition fittings designed by François Migeon embellish the whole cycle-pedestrian area, creating a bright and colorful space.
Migeon has created a lantern with a daytime presence, steel armor reflects the colours of the city, sky and plants, and nighttime, the armor is covered itself with light, becoming a bright object that, thanks to the special principle of fixing, allows you to draw a line on the floor with exceptional visual comfort.





Project
Project Director: Rozenn Lecouillard
Project Management: Atelier d'Architecture Emmanuel Nebout, BET Verdier, 8'18" concepteurs lumières
MÂT BALANCIER special edition by François Migeon lighting designer of 8'18" concepteurs lumières

Town/City
Carpentras, Provence-Alps-Côte d'Azur, France

Products
Mât Balancier Pole Side
This website uses cookies to improve the user experience. By using our site you consent to all cookies in accordance with the Cookie Policy.   Read moreI agree